Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

The Kings of Summer (2013) - Review


Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν αρκετά παράξενο για την κινηματογραφική βιομηχανία. Μεγάλες παραγωγές απογοήτευσαν, ταινίες τρόμου ξεχώρισαν και μέσα σε όλο αυτό έκαναν την εμφάνιση τους αρκετά διαμαντάκια του ανεξάρτητου κινηματογράφου.Ένα από αυτά είναι και το The Kings of Summer του πρωτοεμφανιζόμενου Jordan Vogt-Roberts.

Τρεις έφηβοι φίλοι μη αντέχοντας άλλο την καταπίεση στο σπίτι το σκάνε για να ζήσουν ανεξάρτητοι στο δάσος.Εκεί θα περάσουν όλο το καλοκαίρι ξέγνοιαστα, χτίζοντας το δικό τους σπίτι μακρυά από τις ανέσεις.



Πιο αναλυτικά: Ο Joe (Nick Robinson) πιστεύει πως μέσα από την ανεξαρτησία θα μπορέσει να γίνει κύριος του εαυτού του και μαζί με τον παιδικό του φίλο Patrick (Gabriel Basso) θα πάνε στο δάσος για να ξεκινήσουν μία καινούρια ζωή χωρίς τους υστερικούς γονείς τους.Το παρεάκι θα ολοκληρώσει ένα άγνωστο παιδί, ο Biaggio (Moises Arias).Οι κατασκευές στο δάσος ξεκινάν και όλα δείχνουν πως κυλούν ομαλά μέχρι που εμφανίζετε μια κοπέλα και κάπου εκεί οι καταστάσεις αλλάζουν...

Το να είσαι δεκαπέντε χρονών είναι μια πολύ δύσκολη ηλικία.Πλέον δεν είσαι ούτε παιδί αλλά ούτε άντρας.Έτσι και εδώ ο Jordan Vogt-Roberts και ο σεναριογράφος Chris Galletta μας παρουσιάζουν μία πολύ συμπαθητική ιστορία ενηλικίωσης που ήταν και υποψήφια για το μεγάλο βραβείο στο Sundance Film Festival. Το έξυπνο χιούμορ και το κλήμα αισιοδοξίας που επικρατεί είναι το κλειδί για την επιτυχία του έργου που θυμίζει αρκετά το νοσταλγικό αλλά και άπιαστο Stand by Me (1986). 


Όσο περνάει η ώρα συνειδητοποιούμε πως η ιστορία δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Πρόκειται για μία αλληγορία. Οι σχέσεις που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα στο δάσος είναι λίγο περίπλοκες. Προσπαθούν να ξεφύγουν από τους γονείς τούς και τελικά καταλήγουν να συμπεριφέρονται σαν αυτούς, χωρίς να το καταλάβουν ότι η ωριμότητα που ζητάνε φέρει και ευθύνες.

Οι ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών είναι πολύ καλές βέβαια με αυτή του Moises Arias ως Biaggio να ξεχωρίζει.Πραγματικά πολύ εντυπωσιακός ο μικρός και το πιο απίστευτο είναι πως έχει παίξει στην παιδική σειρά Hannah Montana (WTF!).

Η πολύ καλή σκηνοθεσία με ωραία πλάνα στη φύση, οι κωμικές καταστάσεις,οι απρόσμενα καλές ερμηνείες και το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί κάνουν το The Kings of Summer μία από τις καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού! Αν δεν με πιστεύετε απλά δείτε το...

Προσωπική Αξιολόγηση: 3.5/5










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου