Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

This Is the End (2013) - Review


"Το Τέλος του Κόσμου" λέγετε η νέα μετά-αποκαλυπτική κωμωδία των δημιουργών του Superbad και Pineapple Express.Οι Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Jay Baruchel, Danny McBride, και Craig Robinson προσποιούνται τους εαυτούς τους σε μία περιπέτεια επιβίωσης μετά την αποκάλυψη (ναι αυτήν με τους καβαλάρηδες).

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Jay Baruchel φτάνει στο Λος Άντζελες για να επισκεφτεί τον φίλο του Seth Rogen που τον προσκαλεί στο πάρτι του James Franco.Εκεί στη "βίλα των οργίων" αντιλαμβάνεται πως είναι πολύ celebtrities που πίνουν και κάνουν διάφορα ναρκωτικά.Το γεγονός ότι νιώθει άγνωστος και δεν συμμερίζεται τον τρόπο διασκέδασης των υπολοίπων το οδηγούν να πείσει τον Seth να πάνε για τσιγάρα στο mini-market και κάπου εκεί ξεκινάει ο χαμός...


Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την ταινία.Για τους ηθοποιούς που παίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό ή ότι το σενάριο είναι παρατραβηγμένο όσο δεν πάει;

Αν και φαίνεται αρκετά πρωτότυπη ιδέα το θέμα με τους ρόλους δυστυχώς μας παρουσιάζουν το πως νομίζουμε ότι είναι έχοντας υπόψιν τις προηγούμενες ταινίες που έχουν παίξει.Δηλαδή υπερκάφροι που πίνουν τα τσιγάρα τους με κάποιους από αυτούς να είναι πιο καλοί και αγαθοί με εξαίρεση τον ψευτοχίπστερ Franco και τον McBride. Είπα McBride;Ναι από την στιγμή που εμφανίζεται ξέρουμε τι μας περιμένει.Η προσωποποίηση της καφρίλας με μία μεγάλη δόση πονηριάς.Το θέμα είναι πως αν σας αρέσουν οι ταινίες του ή έστω γελάτε με αυτές θα τον ευχαριστηθείτε μέχρι δακρύων.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως παρά πολλοί διάσημη κάνουν παρέλαση κατά τη διάρκεια της ταινίας όπως η Rihanna,ο Michael Cera, η Emma Watson μέχρι και οι Backstreet Boys. Βέβαια ο Cera αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα με βάση την θεωρεία μου για το πως νομίζουμε ότι είναι στην πραγματική ζωή τους.Από ένα ήσυχο άτομο που συνήθως περνάει απαρατήρητο εδώ είναι ένα party animal κοκάκιας που κάνει κάθε είδους ακολασία.Επιπλέον ο ρόλος της Emma Watson είναι αρκετά διασκεδαστικός αν και μικρός. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του το βλέπουμε στο trailer


Τώρα όσο αφορά το σενάριο όπως είπα είναι αρκετά τραβηγμένο.Περιέχει αρκετά στοιχεία παρωδίας που χαρίζουν μερικές στιγμές γέλιου.Θα μπορούσε να είναι βιντεάκι στο Youtube που ανέβασαν σαν για να δείξουν πως λίγο πολύ περνάνε σαν παρέα.Ξέραμε ότι τα προσπαθούσαν να κάνουν την κάθε σκηνή αστεία άλλα σε κάποιες στιγμές καταλαβαίνουμε πως το παρακάνουν με κουραστικούς άκυρους διαλόγους.Το καλό είναι πως για τους φαν του Pineapple Express γίνονται αναφορές για sequel.

Τέλος στα θετικά της ταινίας θα έβαζα το soundtrack που περιέχει από Cypress Hill μέχρι Black Sabbath (2 τραγούδια κιόλας).

Η αλήθεια είναι πως η ταινία είναι μία ένοχη απόλαυση.Σίγουρα το χιούμορ της είναι πιο πολύ προσαρμοσμένο στα αμερικάνικα δεδομένα αλλά  μόνο από τα ονόματα του cast ξέραμε τη θα ακολουθήσει. Αν σας αρέσουν οι ταινίες που αναφέρθηκαν σίγουρα θα το λατρέψετε αλλιώς είναι χάσιμο χρόνου. Εγώ είμαι κάπου εκεί στην μέση.

Προσωπική Αξιολόγηση: 2,5/5



  Δείτε επίσης:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου