Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Pacific Rim (2013) - Review


Άλλο ένα καλοκαιρινό χιτ από που άργησε να έρθει στα μέρη μας,άργησα να δω και πόσο μάλλον να γράψω κάτι για αυτό.Έτσι αν και καθυστερημένα σας παρουσιάζω το Pacific Rim ελληνιστί "Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς".Πρόκειται για την τελευταία ταινία του Μεξικανού Guillermo del Toro όπου τεράστια Ρομπότ προσπαθούν να σώσουν την γη ύστερα από εισβολή τιτανομέγιστων εξωγήινων (βασικά είναι σαύρες)...

Κάπου στο 2020 o πλανήτης μας δέχεται επίθεση όχι από τον ουρανό όπως θα περίμενε κανείς αλλά από τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού. Από εκεί ξεπροβάλλουν τα Καιτζού (αυτές οι γιγάντιες σαύρες που λέγαμε) και καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους,Πόλεις και γέφυρες γίνονται θρύψαλα στο πέρασμα τους. και δεν έχουν σταματημό αν δεν καταστρέψουν όλο τον πλανήτη.


Η ανθρωπότητα για να αμυνθεί κατασκευάζει τα Γιάγκερς,τεράστια ρομπότ που κινούνται με πυρηνική ενέργεια.Κάθε Γιάγκερ για να λειτουργήσει χρειάζεται δύο πιλότους που είναι εγκεφαλικά συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Το franchise των Transformers επιτέλους βρήκε ανταγωνιστή.Ο μετρ του φανταστικού μας φέρνει μία ταινία με πρωτότυπη ιδέα σε μια εποχή που όλοι βασίζονται στα remake-sequels άσχετα αν μοιάζει με το Γκοτζίλα. Μέχρι εκεί όμως γιατί το σενάριο του Travis Beacham και του ίδιου του Guillermo del Toro μπάζει νερά

Μετά από μία ώρα συνειδητοποιείς πως έχεις δει μόνο την μισή ταινία και ακόμα τίποτα από σημαντική δράση.Μόνο μία τεράστια εισαγωγή με χαζούς διαλόγους και ακόμα πιο ηλίθια αμερικάνικα αστεία πάντα σε ένα κλήμα ανταγωνισμού και προπαγάνδας.


Οι χαρακτήρες είναι όλοι σπαστικοί όσο δεν πάει,  πάντα με ένα μικρό υπόβαθρο μιας δακρύβρεχτης ιστορίας .Δεν βρίσκω τυχαίο το γεγονός πως όταν έψαχνα τις εικόνες που βλέπετε μου έβγαζε μόνο ρομπότ και καθόλου σκηνές με ηθοποιούς.

Το ότι παίζει ο Charlie Hunnam  ή ότι βλέπουμε την αδιάφορη Rinko Kikuchi μην σας ξεγελά.Σε αυτήν την ταινία πρωταγωνιστούν τα εφέ και τα εντυπωσιακά γραφικά που είναι αρκετά ρεαλιστικά. Δυστυχώς για τους φίλους του  Hunnam αυτή η διαστημική στολή τον κάνει λίγο γελοίο και γενικά ο ρόλος του.Ίσως φταίει που τον έχουμε συνηθίσει σε πιο καλές ερμηνείες που δίνει στη σειρά που πρωταγωνιστεί (Sons of Anarchy).

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η μικρή εμφάνιση του Ron Perlman (Hellboy,Sons of Anarchy) μίας καλτ μορφής μόνο και μόνο για να μοιράσει απλόχερα το γέλιο. 

Άσχετο αλλά το έχω πραγματικά μεγάλη απορία γιατί ο Charlie Hunnam περπατάει με τόσο στυλάκι. Άντε στο Sons of Anarchy και το Green Street Hooligans είναι σε συμμορίτης αλλά εδώ;

Αν και δεν είμαι φαν του είδους τα γραφικά και ο Perlman με κέρδισαν.Οι μάχες λίγες και επικές. Δεν συνεπάγεται πως επειδή έχει το όνομα του del Toro θα θυμίζει και "Λαβύρινθο του Πάνα".Η ταινία έχει να κάνει με ρομπότ και ξέρουμε ξαναρχής τι θα δούμε οπότε το γνωστό τρίπτυχο: "Πτώση-Λαβ στόρυ-οι καλοί κερδίζουν" επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά.Δεν θα απογοητεύσει κανέναν που γουστάρει stuff like that ή δεν έχει καθόλου προσδοκίες όπως εγώ...

Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου