Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Επιλογές Ιουνίου '15


Επειδή ξέρω πως σε καίνε δύο θέματα αυτή την περίοδο α) το δημοψήφισμα της Κυριακής β) αν στο CinemagasTV γραφτεί επιτέλους κάποιο κείμενο, μην σκας εδώ είμαι! Μιας και πέρασε ολόκληρος μήνας από το τρομερό Mad Max είπα να γράψω δύο-τρία λογάκια για κάποιες καλές ταινίες αλλά και σειρές που είδα τώρα τελευταία.

Αλλά ας πάρουμε πρώτα  τα πράγματα από την αρχή. Ο Ιούνιος αν και καλοκαιρινός μήνας μας τα χάλασε και όχι μόνο σε επίπεδο καιρού αλλά και κάποιον ειδήσεων που ήρθαν στην επιφάνεια.

Στις 7/6 ο αγαπημένος ηθοποιός Sir Christopher Lee απεβίωσε αφήνοντας μία τεράστια κληρονομιά έχοντας ενσαρκώσει μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου. Πραγματικά ότι και να πεις για αυτόν τον άνθρωπο θα είναι λίγο.Θρύλος!

Σαν να μην έφτανε αυτό εμείς οι φαν του Hannibal που τόσο χαρήκαμε για την έναρξη της τρίτης σεζόν και την καλλιτεχνική ανοδική πορεία που έχει πάρει η σειρά, να σου το Nbc μας την έκανε την δουλειά! Κόβεται λέει γιατί κάνει χαμηλά νούμερα και κάτι τέτοιες σαχλαμάρες.Netflix βασιζόμαστε πάνω σου μπας και δούμε και τέταρτο κύκλο.


Τώρα όσο αφορά τις ταινίες αναμφίβολα πρωταγωνιστής του μήνα είναι το Jurassic World που αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Γενικά θα έλεγα πως ήταν και ευχάριστο για θερινό σινεμά αλλά μέχρι εκεί. Προσωπικά θα γούσταρα να είναι R-rated αντί για PG-13. Παρόλα αυτά αυτός ο Chris Pratt πολύ λαγωνικό, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εμπορικές επιτυχίες του τελευταίου έτους! 

Από την άλλη αν ψάχνεις κάτι για σπίτι βράδυ The Body (2012) και Τhe Secret in their Eyes (2009) είναι δύο ισπανόφωνες ταινίες αστυνομικού μυστηρίου που θα σε καθηλώσουν! Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω...


Στο κομμάτι της τηλεόρασης μπορεί το GoT να τελείωσε (εσείς που γράφατε για τον Γιάννη από της 5 το πρωί το ΝΟΥ σας, ξέρω που μένετε) όμως δεν ήρθε και το τέλος. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες καλοκαιρινές σειρές οπότε το πρόγραμμα και για φέτος  είναι βαρύ.

Στις επιστροφές έχουμε Hannibal όπως αναφέραμε και True Detective με νέα ιστορία και σίγουρα πολλά υποσχόμενο. Βασική προϋπόθεση για να το απολαύσουμε άλλη μία χρονιά θεωρώ πως πρέπει να ξεχάσουμε την πρώτη γιατί πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

Στις καινούριες σειρές αν και  οι περισσότερες βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο αξίζει να τις δώσουμε ένα βλέφαρο.

Mr. Robot: αν και με μόλις ένα επεισόδιο νομίζω είναι ότι καλύτερο θα δούμε για  φέτος. Αληθινό Hacking, υπαινιγμοί στην παγκοσμιοποίηση.Σίγουρα έχει να πει πολλά αλλά και να δείξει...

The Brink: Αμερικάνικη παρωδία με πρέσβεις στον Ιράκ σε παραγωγή HBO. Πρωταγωνιστικό δίδυμο Jack Black και Tim Robbins σε μία σειρά που θυμίζει κάτι από Dr. Strangelove.

Αυτά τα ολίγα. Καλό καλοκαίρι να έχουμε...όταν αποφασίσει να έρθει και πάνω απ'όλα Ψυχραιμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου