Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Annabelle (2014) - Review / Κριτική


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο James Wan, ένας τύπος που έκανε ταινιάρες τρόμου! Τόσο απλά. Αλλά επειδή ήταν ανήσυχο πνεύμα είπε να τα αφήσει αυτά και να δοκιμάσει την τύχει του στο Fast & Furious 7 που μας έρχεται την άνοιξη του 2015. Η σημερινή μας κριτική διαφέρει από τις συνηθισμένες και περιέχει παραμυθάκια, οδηγό πως να κάνετε μια καλή αρπαχτή στο Χόλιγουντ αλλά και το πως θα γλιτώσετε λεφτά από την τσέπη σας.

Κεφάλαιο 1: Τα Παραμυθάκια

Όταν μία ομάδα σατανιστών κάνει ντου στο σπίτι ενός νιόπαντρου ζευγαριού φεύγοντας δεν αφήνουν μόνο αίμα και τρόμο αλλά και μια δαιμονισμένη κούκλα που την έχει κυριεύσει το κακό.

Την περίμενα πως και πως και η απογοήτευση που έχω από αυτήν την ταινία δεν λέγεται. Κακογυρισμένο, κακοσκηνοθετιμένο από τον εικονολήπτη του The Conguring,  John R. Leonetti. άθλιες ερμηνείες και ένα σενάριο που δεν έχει καθόλου ενδιαφέρον.

Σκηνές τρόμου δεν υπάρχου αλλά μόνο γέλιου. Η ταινία θυμίζει σε αρκετά σημεία Το μωρό της  Ροζμαρι του Πολάνσκι και δεν την φτάνει ούτε λίγο. Η υποτιθέμενη ατμόσφαιρα τρόμου και μυστηρίου που υπάρχει, μόνο ύπνο φέρνει και η Αnnabelle παίζει να είναι ο ποιο fail villain σε ταινία.

Άσε που η ταινία περνάει τόσα χριστιανικά μηνύματα που αμέσως γίνετε κατάλληλη για προβολές σε κατηχητικά.

Επίσης πρωταγωνιστεί και ο δαίμονας από το Incidious αλλά αντί για κόκκινο skin έχει μαύρο (καμία πρωτοτυπία).

Κεφάλαιο 2: Πως να κάνετε μια καλή αρπαχτή στο Χόλιγουντ 

Θυμάστε το The Conjuring που ήταν η καλύτερη ταινία τρόμου του 2013; Καμία σχέση!

Σε εκείνη την ταινία είχαμε λίγες σκηνές για την Annabelle που δεν πολύ κολλούσαν με το story αλλά ήταν αρκετά τρομακτικές. Έτσι οι παραγωγοί έχοντας δημιουργήσει το μυστήριο για την κούκλα ανακοινώνουν ταινία spin off με κύριο θέμα αυτήν.

Όταν έχει δει και η κουτσή Μαρία το Κάλεσμα η επιτυχία είναι σίγουρη! Σε αυτό προφανώς βασίστηκαν και κατάφεραν να δωδεκαπλασιάσουν ένα budget 6εκατ. σε 20 μέρες και αυτό μόνο σε ΗΠΑ.


Κεφάλαιο 3: Πως θα γλιτώσετε λεφτά από την τσέπη σας

Έτσι ούτε που τους ένοιαξε να είναι λίγο της προκοπής και έκαναν τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουν το budget.. To χειρότερο όμως είναι πως εμείς την πατήσαμε. Μετά από αυτό δεν ξέρω τι να περιμένω από The Conjuring 2 και Incidious 3...

Oπότε φίλε αναγνώστη μην κάνεις το λάθος και την δεις στο σινεμά αλλά ούτε και σε torrent. Δεν αξίζει. Δες καλύτερα το Rosemary's Baby (1968) ή το Child's Play (1988)  και ξέχνα την Αnnabelle.

Η Annabelle προβάλετε στους κινηματογράφους από τις 16/10.
Προσωπική Αξιολόγηση: 1.5/5


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου