Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Sin City: A Dame to Kill For (2014) - Review / Κριτική


Το περιμέναμε καιρό! Μετά από εννέα χρόνια το prequel/sequel του Sin City έφτασε επιτέλους στις οθόνες μας δια χειρός Robert Rodriguez και Frank Miller. Μπορεί να μας ήρθε με μία μεγάλη εισπρακτική αποτυχία στις πλάτες του, αυτό όμως  δεν το κάνει και κακή ταινία. Άλλωστε πως μπορείς να πεις όχι όταν το cast περιλαμβάνει ονόματα όπως Jessica Alba, Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Eva Green (αχ...) και Mickey Rourk;

Η υπόθεση στην "Η Κυρία θέλει φόνο" (σοβαρά τώρα;) είναι σχετικά απλή. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις και πολλά για να σου κινήσει το ενδιαφέρον για να την δεις. Όπως και στην πρώτη ταινία έχουμε βία, αίμα, ατάκες, όμορφες γυναίκες και όλα αυτά με φόντο την Αμαρτωλή Πόλη.

Βασισμένο στο δεύτερο βιβλίο κόμικ της σειράς του Frank Miller (300: Rise Of An Empire) το έργο ακολουθεί τα γεγονότα της πρώτης ταινίες ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και prequel.Επιπλέον έχουμε και δύο καινούριες που έγραψε ο κυρ Frank αποκλειστικά για αυτή την ταινία.


Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει μαζί με τον Miller και ο Robert Rodriguez (Machete Kills). Η ταινία ακολουθεί την αισθητική της πρώτης με λίγο χρώμα παραπάνω. Έχουμε την ίδια επιτυχημένη δομή που δεν μας χάλασε καθόλου και το σημαντικότερο την απίστευτη αφήγηση των ηρώων της κάθε ιστορίας. Οι κλισέ bad-ass ατάκες πέφτουν βροχή ενώ οι σκηνές δράσης είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.

Όσο αφορά τους χαρακτήρες έχουμε πολλούς που επιστρέφουν από την ταινία του 2005 όπως η Jessica Alba, ο Mickey Rourke, ο Powers Boothe, η Rosario Dawson και ο Bruce Willis από τον τάφο. Στις νέες προσθήκες έχουμε τον Joseph Gordon-Levitt, Dennis Haysbert. Ray Liotta, Marton Csokas, Jeremy Piven, Christopher Meloni και την ακαταμάχητη Eva Green (300: Rise Of An Empire, Penny Dreadful ) που όπως όλα δίνουν φέτος είναι η χρονιά της. Στον ρόλο του Dwight αντί του Clive Owen έχουμε τον Josh Brolin που αν και πολύ καλός θα προτιμούσα να μην γινόταν αυτή η αλλαγή.


Κατ'άλλα οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι πολύ ικανοποιητικές για το θέαμα που σου προσφέρουν με τον Joseph Gordon-Levitt να ξεχωρίζει λίγο παραπάνω.Από την άλλη η Jessica Alba ας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα γιατί μας κούρασε η ιστοριούλα της Νάνση και το "υποκριτικό" της ταλέντο. Φυσικά το πρόσωπο της ταινίας είναι η Eva Green που εμφανίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της γυμνή και σε ρόλο villaian που όπως φαίνεται της πάει γάντι.

Τελικά το Sin City 2 μπορεί να είναι υποδεέστερο του του πρώτου, δεν παύει όμως να είναι μια άκρως διασκεδαστική ταινία που οι φαν του είδους θα το λατρέψουν. Σίγουρα η αισθητική του δεν είναι για όλους αλλά όσοι γούσταραν με τον προκάτοχο του δεν έχουν λόγω να μην το δουν. Συστήνεται ανεπιφύλαχτα να το δεις στον κινηματογράφο γιατί η ταινία είναι μια εμπειρία από μόνη της, 

 Η Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο προβάλετε στους κινηματογράφους από τις 11/9.


Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου