Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Gang Related 1x01 - "Pilot" Review / Κριτική

Every villain has a noble cause, and every hero has a dark side.

Για το κανάλι του Fox η συνταγή είναι γνωστή. Σκληρά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, λατινοαμερικάνικες συμμορίες του L.A και όπως είναι αναμενόμενο μεγάλες συμφωνίες για ναρκωτικά. Αυτά είναι τα συστατικά που συνθέτουν τον νέο αστυνομικό δράμα που ακούει στο όνομα Gang Related. Μπορεί να μην κερδίζει βραβείο πρωτοτυπίας αλλά είναι γεμάτο δράση!

Ο Ryan Lopez είναι ένας από τους καλύτερους αστυνομικός του Λος Άντζελες και υπηρετεί σε ειδική μονάδα κατά των συμμοριών. Αυτό που δεν ξέρουμε για αυτόν τον ταλαντούχο νεαρό είναι πως πριν ενταχθεί στο σώμα είχε μεγαλώσει από την οικογένεια του αρχηγού της συμμορίας Los Angelicos. Έτσι ο Rayan κάνει διπλή ζωή. Προσπαθεί να κάνει όσο πιο καλά μπορεί την δουλειά του αλλά ταυτόχρονα να προστατέψει και την οικογένεια που τον μεγάλωσε.

Ο πιλότος που έκανε πρεμιέρα στις 22 Μαΐου ήταν αρκετά αδύναμος. Με υπερβολικές σκηνές τεστοστερόνης που έχουμε δει σε κάθε παρόμοια ταινία δράσης δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει, τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά. Επιπλέον αν είσαι λίγο παρατηρητικός θα προσέξεις τα αρκετά λαθάκια που έχει με αποτέλεσμα να γελάς  με το πόσο κακογυρισμένη είναι. Αλλά τι σε νοίαζουν να μου πεις, άλλη μια σειρά με μπάτσους είναι για να περνάει η ώρα...

 Έτσι από περιέργεια δεν το έκλεισα και το αποτέλεσμα με ξάφνιασε. Με το που τελείωσε το επεισόδιο καπάκι είδα και το επόμενο. Όλο το κλειδί της σειράς βρίσκετε στον κεντρικό της χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται ο Ramon Rodriguez (Need for Speed). Η προσπάθεια του να κρατήσει την ταυτότητα του μυστική αλλά ταυτόχρονα να μην προδώσει την οικογένεια του δημιουργεί αρκετή αγωνία και ένταση.


Βέβαια άλλο ένα θετικό ότι πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστής μας ένα αρκετά ενδιαφέρων cast. Από την πλευρά της αστυνομίας έχουμε τον Terry O'Quinn (Lost) ως αρχηγός και μέντορας του Ryan, τον RZA o οποίος παρά τα κλισέ του ρόλου του είναι απροσδόκητα καλός, τον σοβαρό Sung Kang (από τα Fast and the Furious)  και την καυτή Inbar Lavi που έχει ιδιαίτερους τρόπους ανάκρισης. Στο αντίπαλο στρατόπεδο της συμμορίας των Los Angelicos θα συναντήσουμε όλο το cast που υποδύονται τους Λατίνους στο Sons of Anarchy :P

Ο πρώτος κύκλος της σειράς θα αποτελείτε από 13 επεισόδια και εχθές (12/6) προβλήθηκε το τέταρτο. Προς το παρών δεν ξέρουμε αν ανανεωθεί  πράγμα το οποίο εξαρτάται από τα νούμερα τηλεθέασης τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Τελικά το Gang Related. μπορεί να μην είναι καμιά ρεαλιστική σειρά με μπάτσους αλλά αν σου αρέσει η θεματολογία με ναρκωτικά και συμμορίες ή ταινίες όπως το The Departed και το Bound by Honor τότε εδώ είσαι! Αρκεί βέβαια να αντέξεις να δεις όλο το πρώτο επεισόδιο.


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου