Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Need For Speed (2014) - Review / Κριτική


Συνήθως η μεταφορά των video games στην μεγάλη οθόνη δεν βγάζουν σε καλό. Παρόλα αυτά με το που βγήκε το trailer του Need For Speed κάτι μου έλεγε πως θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Λίγο ο Aaron Paul που μόλις είχε τελειώσει το Breaking Bad συν ότι το NFS ήταν ένα από τα παιχνίδια που είχα περάσει ώρες μπροστά από την κονσόλα με έκαναν να πάρω την απόφαση να πάω να το δω στο σινεμά. Και κάπου εκεί σταμάτησε ο ενθουσιασμός μου...

Ο Tobey Marshall (Aaron Paul) έχει συνεργείο στην Νέα Υόρκη όπου κάνει βελτιώσεις αυτοκινήτων. Αλλά πέρα από αυτό με την ομάδα του τρέχουν και σε παράνομους αγώνες για μερικά δολάρια. Όταν όμως κάτι πάει στραβά βρίσκετε στην στενή για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Αφού περάσουν μερικά δευτερόλεπτα  έχει εκτίσει ποινή δύο χρόνων και ζητάει εκδίκηση. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να πάει να τρέξει σε αγώνες στην Καλιφόρνια και έχει περιθώριο μόνο 45 ώρες.

Με το The Fast and the Furious να γνωρίζει τεράστια εισπρακτική επιτυχία στις ταινίες που αφορούν κόντρες με αυτοκίνητα ήταν αδύνατο το Χόλιγουντ να μην ξεζούμιζε και το franchise της διάσημης σειράς παιχνιδιών της Electronic Games. Για τους οπαδούς της σειρά η δημιουργία ταινίας αποτελεί σπουδαίο γεγονός αλλά δεν νομίζω  το αποτέλεσμα να ήταν ικανοποιητικό.

Ο Scott Waugh έχοντας αναλάβει χρέη σκηνοθέτη προσφέρει μία ταινία καθαρής δράσης. Έχει εστιάσει πολύ στις σκηνές με τις κόντρες προσπαθώντας να τις παρουσιάσει όσο πιο θεαματικά μπορεί και μάλιστα αποφεύγοντας την χρήση τεχνολογίας όπου δεν είναι απαραίτητη. Αυτό σημαίνει πως πολλές σκηνές με θεαματικά stunts γυρίστηκαν κανονικά κάτι που αποτελεί και θετικό στοιχείο της ταινίας.


Κατά τ'άλλα το σενάριο είναι υποτυπώδες ενώ οι χαρακτήρες κακοδουλεμένοι. Ναι, βλέπεις ταινία δράσης με σπέσιαλ ουάου σκηνές αλλά θες να μην είναι και γεμάτο κλισέ. Θες να έχει μια μικρή αγωνία και όχι να ξέρεις από το πρώτο λεπτό πως θα τελειώσει η ταινία.

Από την άλλη ο Aaron Paul δεν θυμίζει σε τίποτα το πρεζάκι του Breaking Bad εξωτερικά αλλά και στο υποκριτικό κομμάτι. Στην ταινία μας είναι βαρύς και ασήκωτος αλλά πάνω απ όλα καλό παιδί. Δυστυχώς ή ευτυχώς με τον ρόλο του στο B.B έχει θέσει τον πήχη ψηλά και το κοινό έχει απαιτήσεις από αυτών οπότε προσπάθειες σαν και αυτή μας κακοφαίνεται. Αλλά ούτε και το υπόλοιπο cast κάνει την διαφορά με τους περισσότερους να περνούν απαρατήρητοι ενώ ο Dominic Cooper παραμένει αχώνευτος και άχαρος όπως και στο Reasonable Doubt.

Η δράση και η ένταση κυριαρχούν στο Need For Speed αλλά καλύτερο θα ήταν να συνεχίσουν μόνο τα video games της σειράς και όχι η μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη. Ευχάριστο για όσους λατρεύουν την καθαρόαιμη δράση και τα γρήγορα αυτοκίνητα για τους υπόλοιπους κομματάκι δύσκολο. Όσο αφορά τον Aaron Paul καλύτερα να τον δούμε στο Better Call Saul...

Η ταινία προβάλετε στις αίθουσες από 20 Μαρτίου.

Προσωπική Αξιολόγηση: 2.5/5


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου