Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Jackass Presents: Bad Grandpa (2013) - Review / Κριτική


Όταν ακούς το όνομα Jackass ξέρεις τι να περιμένεις. Stunts πέρα από κάθε λογική, ξεκαρδιστικές πλάκες, πάντα με μία έντονη δόση καφρίλας που μερικές φορές αγγίζει τα όρια της αηδίας. Άλλα όπως και να το κάνουμε υπάρχει κόσμος εκεί έξω που γουστάρει το παρεάκι του Johnny Knoxville και δεν χάνει τα κατορθώματα τους με τίποτα. Έτσι με το που είδα το trailer του Bad Grandpa δεν μπορούσα παρά να περιμένω.

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ταινία διαφέρει από τις υπόλοιπες της σειράς. Συνήθως έχουμε διάφορα σκερτσάκια χωρίς καμιά συνοχή μεταξύ τους. Αντιθέτως εδώ υπάρχει πλοκή.

Ο Johnny Knoxville είναι ο Irving Zisman, ο γνωστός γέρος από τις πλάκες των προηγούμενων ταινιών. Ο  Irving λοιπόν μαθαίνει στο θάλαμο ενός νοσοκομείου πως η γυναίκα του, που ήταν σαράντα-κάτι χρόνια μαζί πεθαίνει.Τότε απευθύνετε στο πέος του ονόματι Leroy και λέει  ότι επιτέλους είναι ελεύθεροι! Τα σχέδια του όμως θα τα χαλάσει η εθισμένη κόρη του που πρόκειται να μπει φυλακή και του φορτώνει τον εγγονό του Billy. Μην ξέροντας τι να κάνει ο Irving αποφασίζει να τον πάει στον πατέρα του (άλλος κατεστραμμένος και αυτός) και ένα road trip ξεκινάει γεμάτο απρόσμενα γεγονότα.

To concept και καλά ήταν να υπάρχει κάποια υπόθεση αλλά ο υπόλοιπος κόσμος να μην ξέρει ότι γυρίζετε ταινία. Κάτι σαν τo Borat με την διαφορά ότι μέσα από το χιούμορ του Cohen  υπάρχουν υπαινιγμοί για την υποκρισία της αμερικάνικης κοινωνίας ενώ εδώ υπάρχουν μόνο ρατσιστικά και σεξιστικά αστεία που σκοπό έχουν μόνο να καταγράψουν τις αντιδράσεις των περαστικών.Δεν είναι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό απλά σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες οι σκηνές που αξίζουν είναι δύο-τρεις ενώ αρκετές φαίνονται για στημένες..


Όπως έχει δηλώσει ο Johnny Knoxville για τον χαρακτήρα του Irving Zisman, θεωρεί πως είναι ένας συνδυασμός του πατέρα του και της δικιά του πιο διεστραμμένης πλευράς. Στην πραγματικότητα το πετυχαίνει και σοκάρει με κάθε ευκαιρία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνετε και αστείος. Βέβαια την παράσταση κλέβει ο μικρός συμπρωταγωνιστής του που όπως φαίνεται υπάρχει καλή χημεία μεταξύ τους.

Παρόλα αυτά ο Steve Prouty ο άνθρωπος πίσω από την μεταμφίεση του Knoxville έχει  κάνει τρομερή δουλειά. Η υποψηφιότητα στα φετινά Oscar για καλύτερο μέικ-απ  το επιβεβαιώνει. 

Τέλος θα λέγαμε πως το νέο εγχείρημα του Johnny Knoxville θα απογοητεύσει τους περισσότερους παρά τα πολλά υποσχόμενα trailer. Δεν υπάρχει ροή στην εξέλιξη των γεγονότων και το κυριότερο το χιούμορ που αγαπήσαμε με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη προσπάθεια να γίνετε βαρετή (την πρώτη φορά που ξεκίνησα να βλέπω την ταινία σταμάτησα μετά από είκοσι λεπτά). Πέρα από τις ελάχιστες σκηνές η ταινία δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο. Το κορυφαίοι κομμάτι βέβαια όσο απίστευτο και αν ακούγετε βρίσκετε στους τίτλους τέλους όπου είναι οι σκηνές από τα γυρίσματα. Τουλάχιστον μέχρι το επόμενο project, γιατί σίγουρα θα υπάρξει, θα είμαστε πιο επιφυλακτικοί.

Προσωπική Αξιολόγηση: 1.5/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου