Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Almost Human 1x01 - Pilot


Έτος 2048. Τα ποσοστά εγκληματικότητας αγγίζουν το 400% και το αστυνομικό σώμα έχει καθημερινές απώλειες λόγω φονικών συνδικάτων που κυριαρχούν. Ο ντετέκτιβ του LAPD John Kennex πετάει τον συνεργάτη του από το αυτοκίνητο και η ιστορία ξεκινά. 

Κάπως έτσι έχει η υπόθεση της νέας φουτουριστικής/αστυνομικής σειράς του Fox από τον δημιουργό του "Fringe" J. J. Abrams που μετά από ένα σωρό μικροαναποδιές κατάφερε και ένα πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου.

Η Υπόθεση: Εντάξει δεν είναι έτσι ακριβώς όπως την περιέγραψα αλλά κάπως έτσι είναι. Λόγω της αδυναμίας της αστυνομίας να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και για να αποφευχθούν οι ανθρώπινες απώλειες χρησιμοποιεί ανδροειδή ρομπότ MX, που βασίζονται στην λογική και στους κανόνες.
  Ο ντετέκτιβ John Kennex (Karl Urban Star Trek,) ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό του συναδέλφου του, για τον οποίο έφταιγε και ένα ΜΧ, από επίθεση του Συνδικάτου που τον άφησε και με ένα ρομποτικό πόδι. Έτσι είναι λογικό να συχαίνεται ότι είναι συνθετικό.
 Παρά την κακή του ψυχολογική κατάσταση η διευθύντρια του αστυνομικού τμήματος Sandra Maldonado (Lili Taylor,The Conjuring) το πείθει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και μάλιστα να έχει και συνεργάτη τον Dorian (Michael Ealy,CommonLaw) ένα ανδροειδές DRN τεχνολογίας, δηλαδή ρομπότ που αισθάνεται  όπως ο άνθρωπος. Μαζί θα λύσουν διάφορες υποθέσεις αλλά θα ανακαλύψουν και το μυστήριο της τραγικής επίθεσης που έγινε δύο χρόνια πριν.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα και πολλές προσδοκίες για την σειρά. Από τα πρώτα λεπτά ήθελα να το κλείσω. Βλέπετε παρά τα δυνατά ονόματα του cast δεν νομίζω πως ο Karl Urban είναι η κατάλληλη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.Ο και "καλά" σκληρός και ψυχρός  χαρακτήρας του με έκαναν να δημιουργήσω μία αρκετά αρνητική εικόνα για αυτόν,βασικά να τον θεωρώ ξενέρωτο. Και εκεί που είμαι έτοιμος να πω "άντε γεια"  εμφανίζετε ο Michael Ealy που δίνει μία πιο ευχάριστη τροπή στην ιστορία. Ο ρόλος του ως  ρομπότ DRN είναι ξεκαρδιστικός και φέρνει την ισορροπία μεταξύ καλού και κακού μπάτσου.Με την εξέλιξη του επεισοδίου αλλά και της σειράς γενικότερα συνηδιτοποιούμε πως υπάρχει τρομερή χημεία μεταξύ του πρωταγωνιστικού δίδυμου.

Η ιστορία αν και θυμίζει σε αρκετά σημεία Ι-Robbot θα λέγαμε ότι έχει καλές προοπτικές εξέλιξης ενώ τα εφέ της σειράς δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα μια κινηματογραφική παραγωγή.

Όσο αφορά την ατμόσφαιρα της σειράς θα την κατατάσσαμε χαλαρά στο Cyberpunk genre καθώς πληρεί της βασικές προϋποθέσεις:

  • Κοντινό μέλλον (2048) ✓
  • Υψηλή τεχνολογία ✓
  • Χαμηλό επίπεδο ζωής ✓
  • Περιθωριακοί χαρακτήρες ✓ 
  • Ηλεκτρονική μουσική ✓

Τέλος πιστεύω πως το Almost Human ήρθε για να μείνει. Έχει χιούμορ, δράση και όλα αυτά τα sci-fi στοιχεία που θα κάνουν τους τηλεθεατές να το αγαπήσουν. Πρόκειται για την νέα συνήθεια της Δευτέρα αρκεί βέβαια να καταφέρετε να υπομείνετε τα πρώτα λεπτά.

Προσωπική Αξιολόγηση: 3.5/5




Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου