Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

The Walking Dead 4x01 - 30 Days Without An Accident


Η τέταρτη σεζόν του The Walking Dead είναι γεγονός!Ας σχολιάσουμε μαζί τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο που ονομάζετε "30 Days Without An Accident".Φυσικά αυτό το άρθρο περιέχει αρκετές σκηνές του επεισοδίου οπότε αν δεν το έχεις δει ακόμα επέστρεψε μόλις το κάνεις για να μοιραστείς μαζί  μας τις εντυπώσεις σού.Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τίποτα γιαυτή την σειρά ρέίξε μια ματιά στον οδηγό επιβίωσης πριν την 4η Season.

Πριν ξεκινήσουμε όμως ας κάνουμε μία μικρή αναφορά στην τρίτη σεζόν που κατά την γνώμη μου ήταν και η καλύτερη μέχρι στιγμής.

Οι ομάδα του Ρικ κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τις φυλακές.Ο Κυβερνήτης μην αντέχοντας την ήττα αλλά και επειδή είναι και "psyco killer" σημαδεύει τους δικούς του και εξαφανίζετε με τα πρωτοπαλίκαρα του.Οι δικοί μας πηγαίνουν στην πόλη για να τον αποτελειώσουν αλλά στην διαδρομή μαθαίνουν από μία επιζών τι έγινε και αποφασίζουν να δεχτούν όλους τους πολίτες στις φυλακές για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Έτσι ερχόμαστε στο πρώτο επεισόδια που από το τίτλο καταλαβαίνουμε τι παίζει. Ησυχία τάξη και ασφάλεια στις φύλακές της West Georgia μέχρι που γίνεται το ατύχημα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η κοινότητα έχει αρχίσει να στήνεται για τα καλά. Συσσίτια, μπαξέδες, στάβλοι με γουρουνάκια και αλογάκια είναι μόνο μερικές από τις καινούριες εγκαταστάσεις που βλέπουμε.Δεν φαίνεται να υπάρχει κακία μεταξύ τον δύο ομάδων  και όλοι συνεργάζονται για το κοινό καλό.Το πρόβλημα με τους φράχτες τις φυλακής εξακολουθεί να υπάρχει που παρά την διόρθωση τους από την τελευταία επίθεση ο αριθμός τον ζόμπι αυξάνεται με αποτέλεσμα να ασκεί περισσότερη  πίεση.


Οι χαρακτήρες:

Νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους και νέοι έρωτες αναπτύσσονται.Ένας από αυτούς είναι και ο Πάτρικ φίλος του Καρλ που παίζει καθοριστικό ρόλο στο επεισόδιο και στην συνέχεια της σεζόν.Επίσης ο Γκλεν και η Μάγκι δεν περιμένουν παιδί αλλά οι Μάγκι λέει ξεκάθαρα πως θα ήθελε.Ο Daryl με την Κάρολ συνεχίζει να δείχνει ότι κάτι παίζει μεταξύ τους και πολύ πιθανόν να τους δούμε και επιτέλους μαζί.Ο Ρικ ύστερα από μια μικρή περιπέτεια που είχε στο δάσος μόνος δίνει να έχει επιστρέψει από το θάνατο της συζύγου του αλλά όχι και ο γιος του που μάλλον έχει χάσει την παιδική του αθωότητα.



Σκηνές κλειδί για την εξέλιξη των υπόλοιπων επεισοδίων:

1) Violet το άρρωστο γουρούνι: Μέχρι στιγμής ξέραμε πως όλοι οι άνθρωποι είναι μολυσμένοι από τον ιό και μόλις πεθάνουν θα γίνουν ζόμπι.Τι γίνετε τώρα που όλοι αρχίζουν να αρρωσταίνουν όπως ο Πάτρικ; Είναι απλά μια δηλητηριάσει ή ο ιός έχει περάσει και στα ζώα; Συν το γεγονός πως θα έχουν έναν περιπατητή τώρα ανάμεσα στην safe zone της φυλακής.

2) Τι παίζει με τούτο εδώ το ζόμπι με τα περίεργα μάτια; Το έδειξε αρκετές φορές και σίγουρα είναι κάποιος γνωστός ή συγγενής κάποιου .Δεν γίνετε να είναι απλά μία σύμπτωση που είχαμε τόσα πλάνα του.



3) Η αναζήτηση του κυβερνήτη που μάλλον έχει εξαφανιστεί σε κάποια αρκετά μακρινή περιοχή είναι το επόμενο βήμα της ομάδας αφού πρώτα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν της εσωτερική κρίση με την αρρώστια που τους προέκυψε.

4)Όπως καταλάβατε δεν αναφέρω τίποτα για την σκηνή στο σούπερ μάρκετ γιατί δεν την θεωρώ σημαντική. Εντάξει χάσαμε έναν αλλά δεν ήταν ούτε καν βασικώς.Πιστεύω πως μπήκε μόνο και μόνο για να έχει λίγη δράση και αγωνία.

Bonus WTF γεγονός:
Μάθαμε πως ο Daryl (ναι με κατάλαβες, δεν είμαι σίγουρος πως προφέρετε) αποκάλυψε πως είναι μυστικός αστυνομικός στον Zach πριν το ντου στο σούπερ μάρκετ.Ήταν αρκετά πειστικός άρα γιατί όχι;


Μέχρι στιγμής έχουμε μία σεζόν με πολλά υποσχόμενα και ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει. Επειδή σίγουρα μείνατε με αγωνία πάρτε μια μικρή γεύση από το επόμενο επεισόδιο που θα γίνει χαμός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου