Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Dracula 1x01 - Pilot


Σε μια περίοδο όπου όλο και περισσότερες σειρές με βαμπίρ κάνουν την εμφάνιση τους το NBC επέλεξε να αναστήσει τον ίδιο τον κόμη Dracula.Έτσι και έγινε στις 25 Οκτωβρίου όπου έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο της σειράς.Η σειρά είναι βασισμένη στην πασίγνωστη ιστορία του Bram Stoker και στην μικρή οθόνη μας την παρουσιάζει ο δημιουργός του Carnivàle Daniel Knauf.

Ο Δράκουλας πηγαίνει στο Λονδίνο της Βικτοριανής εποχής προσποιούμενος τον Αμερικάνο επιχειρηματίας.Αλλά η αληθινή αιτία είναι για να πάρει εκδίκηση από αυτούς που τον πρόδωσαν αιώνες πριν. Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του μέχρι που ερωτεύεται μια γυναίκα που του θυμίζει την σύζυγό του.



Η σειρά προσπαθεί να παρουσιάσει έναν από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες τρόμου σε ένα πιο νεανικό κοινό ή καλύτερα γυναικείο. Η επιλογή του Jonathan Rhys Meyers ως Dracula είναι σίγουρα ο λόγος. που θα κάνει κάθε κοπέλα οπαδό της σειράς.Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι και άξιος για τον ρόλο. Κάθε άλλο είναι γοητευτικός έξυπνος και ψυχρός όπως πρέπει να είναι ένας Δράκουλας που σέβεται τον εαυτό του :P


Πέρα από τους κύριους πρωταγωνιστές όπως είναι η Jessica De Gouw ως Mina Murray,ο Oliver Jackson-Cohen ως Jonathan Harker και η Victoria Smurfit ως Lady Jayne Wetherby αρκετά ενδιαφέρον είναι το όνομα του Nonso Anozie ως ο έμπιστος υπηρέτης του Κόμη και ο ρόλος του Thomas Kretschmann ως Abraham Van Helsing! 

Επίσης είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο περίπου που έχουμε αναφορές στο Τάγμα του Δράκου από σειρά.Η πρώτη έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό στην σειρά 666 Park Avenue που κόπηκε έχοντας ολοκληρώσει μόνο έναν κύκλο. The Order of the Dragon σε αυτήν την περίπτωση είναι οι εχθροί του Δράκουλα που θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν.


Ο πιλότος σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιητικός.Δεν έχουμε να κάνομε με μια εντυπωσιακή παραγωγή αλλά το όμορφο cast και ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία δείχνει να έχει μέλλον. Ευχάριστο για να περνάει η ώρα.

Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5



Δείτε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου