Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

+1 aka Plus One (2013) - Review / Κριτική


 Τι είναι αυτό το +1; Άλλο ένα θρίλερ με φοιτητές σε ξέφρενο πάρτι ή μια ταινία επιστημονικής φαντασίας;Μία ακόμα ιστορία ενηλικίωσης  ή ένα συνηθισμένο ρομάντζο; Σίγουρα όχι αυτό που δείχνει η αφίσα . Ο  δικός μας Dennis Iliadis επέστρεψε και μας υπόσχεται μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.


Καλοκαίρι πριν το πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο ο David (Rhys Wakefield,The Purge) ύστερα από μία γκάφα τον παρατάει η Jill (Ashley Hinshaw) που τα είχαν για δύο χρόνια. Προσπαθεί να την ξανακερδίσει με κάθε τρόπο μέχρι που μαθαίνει ότι θα είναι στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς που διοργανώνει ένας φίλος του ο Angad (Rohan Kymel).Έχοντας την πεποίθηση ότι θα την πείσει να είναι και πάλι μαζί,αποφασίζει να πάει με τους φίλους του Teddy (Logan Miller) και Alison (Suzanne Dengel). Όταν όμως μετεωρίτης πέφτει τα πράγματα αλλάζουν και το χάος έρχεται. Το θέμα είναι πως κανείς δεν κατάλαβε τίποτε εκτός από την παρέα του David ..

Το +1 δεν είναι μια ταινία που της ταιριάζουν οι ταμπέλες.Ξεκινάει σαν σεξοκωμωδία αλά Project X με μία δόση νεανικού δράματος, συνεχίζει στο χώρο του μεταφυσική και καταλήγει σε μία σπλατεριά! Πολλά είδη ταινιών δένουν μεταξύ τους με έναν απροσδόκητο τρόπο προσφέροντας αρκετές sexy σκηνές με έξυπνο χιούμορ αλλά και πλούσιες σε βία.


Ο Ντένης Ηλιάδης μετά το remake του μέτριου The Last House of the Left επέστρεψε δυναμικά με ένα χαμηλό budget το οποίο δείχνει να μην αποτελεί και πρόβλημα.Όλη η ταινία διαδραματίζετε στο χώρο του πάρτι αλλά είναι τόσο απορροφητική που σε βάζει να σκέφτεσαι της καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες και τι θα έκανες εσύ στην θέση τους.

Η ιστορία του Ηλιάδη σε σενάριο Bill Gullo δεν είναι τόσο καλή όσο ακούγεται. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πως θα μπορούσε να τελειώσει η ταινία αλλά δυστυχώς οι συντελεστές επέλεξαν τον χειρότερο τρόπο.ότι κατάφεραν να χτίσουν σε 90 λεπτά γκρεμίστηκε στη τελευταία σκηνή.

Παρά το άσχημο τέλος το +1 είναι πρωτότυπο κάτι δύσκολο για τις μέρες μας.Η πολύ καλή μουσική επένδυση, η ενδιαφέρων σκηνοθεσία και οι όχι και άσχημες ερμηνείες,με αυτή της Suzanne Dengel να ξεχωρίζει, κάνουν το +1 μία πραγματικά απρόβλεπτη ταινία που θέλει να δώσει κάμποση τροφή για σκέψη. Ο Dennis Iliadis κράτησε την υπόσχεση του και περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη δουλεία του.

Στις ελληνικές αίθουσες από 16 Ιανουαρίου 2014.                  Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5


 Δείτε επίσης: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου